Fethullah Gülen, paralel yapı haberleriyle ilgili dava yağdırmayı sürdürüyor. Sadece bir tek çeketi olan Gülen'in 445 başvurusuyla yürütülen soruşturma sayısı 380'i buldu. Türkiye'nin diğer adliyelerindeki soruşturma sayısı bilinmezken, hayatını Pensilvanya'da sürdüren Gülen'in avukatı aracılığıyla kendisine "Hakaret ettiği"ni iddia ettiği kişilerin başında gazeteciler geliyor. Davalar için yatırılan harç miktarının 600 ile 1000 TL arasında olduğu düşünülünce Gülen'in bu davalar için ödediği harç miktarının ortalama 304 bin TL olduğu ileri sürüldü. Gülen hakkındaki onlarca suç duyurusu ise 3 dosya altında birleştirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda UYAP sisteminde Gülen'in adına toplam 445 soruşturma ve dava dosyası mevcut. 2004-2014 yılları arasında açılan soruşturmaların bir kısmına takipsizlik verilirken bir kısmı davaya dönüştü ve bir kısmı da halen soruşturma aşamasında. Gülen'in talebiyle açılan soruşturma sayısı 17 Aralık 2013'ten sonra ise tavan yaptı. Gülen'in avukatı en son 30 Nisan'da savcılığa "mağdur" şikayetinde bulundu ve iki soruşturma dosyası daha UYAP'a kaydedildi.
445 DOSYADAN 380'İNDE MAĞDUR
17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarında yaşanan hukuki skandalların ardından UYAP sisteminde tüm dosyalar ilgili savcılıklar tarafından görülebilecek şekilde açık hale getirildi. Artık hiçbir savcı dosyanın içeriğini saklayamıyor. Daha önce paralel yapıya yakın savcıların dosyaları sadece bir isim üzerinden UYAP'a kaydedip içerikleri sakladığı gündeme gelmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Fetullah Gülen hakkında UYAP sisteminde toplam 445 soruşturma ve dava dosyası mevcut. Söz konusu soruşturma dosyalarının 380'inde Gülen "mağdur" sıfatında.
GAZETECİLERE DAVA YAĞMURU
Hakkında basın yayın kuruluşlarında çıkan haberler, yazılan köşe yazıları ve verilen demeçlerin çoğuna soruşturma talep eden Gülen "hakaret ve iftiraya" uğradığını beyan ederek şikayetçi olduğu kişilerden maddi tazminat talep ediyor. Bu kişiler arasında başta STAR Gazetesi yazarları olmak üzere birçok gazete ve televizyonun yöneticileri, yazarları ve muhabirlerine yüzlerce soruşturma açılmış durumda. Haklarında Gülen tarafından soruşturma talep edilen isimler arasında Yusuf Ziya Cömert, Mustafa Karaalioğlu, Erdal Şafak, Rasim Ozan Kütahyalı, Galip Öztürk, Orhan Bursalı, Şefik Çalık ve Mine Kırıkkanat gibi yüzlerce isim var.
GALİBA O CEKETİN GİZLİ CEPLERİ VAR
17 Aralık soruşturması dosyası avukatlarından ünlü hukukçu avukat Müşir Deliduman, Gülen'in 'dava adamlığı'nı şöyle eleştirdi: "Sayın Gülen derin bir çelişki içerisindedir. Sürekli barış, hoşgörü, hizmetten söz ederken ne yazık ki kendisi buna uymuyor. Kendisini eleştirenlere acımasız kesiliyor. Basına ve basın emekçilerine karşı açmış olduğu davalar bunun göstergesidir. Başka bir çelişki 'fakirim, bu dünyada benim bir ceketten başka hiçbir şeyim yok' diyor. Açmış olduğu tazminat davalarına yatırmış olduğu harçlar yüzlerce fakir ve yetimi doyuracak miktardadır. Galiba o ceketin çok gizli cepleri vardır. Eleştiriler, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındadır."
DİNİ DOLANDIRICILIK VE ÖRGÜT KURMA
Gülen hakkında yapılan suç duyuruları üç ayrı soruşturma dosyası altında birleştirildi. Bu soruşturmaların açılma tarihi ise Şubat 2014. Yani İstanbul Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'nın TMK bürosunun başından alınmasının ardından söz konusu iddialar hakkında soruşturma açılabildi. İddiaya göre, Oktay Erdoğan'ın başsavcıvekili olduğu dönemde Gülen hakkındaki terör iddiaları içeren şikayetler işleme konulmadı. Erdoğan'ın alınmasının ardından gizlenen 50'nin üzerinde suç duyurusunun işleme konulduğu belirtildi. Bunların üç ayrı dosyada toplandığı kaydedildi. Şu an İstanbul'da Gülen hakkında "Dinî inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak"tan üç ayrı soruşturma yürütülüyor.
Star
0 Yorumlar